Nu vidareutvecklar jag workshopen ”Skapa proffsig film med mobilen” till version 2.0.

I ”Skapa proffsig film med mobilen 2.0” får du lära dig hur du förvandlar din smartphone till en professionell filmkamera med appen Filmic Pro, hur man filmar med en gimbal och hur du får till ett proffsigt ljus- och ljud med små resurser.

Helt enkelt hur du kan skapa den där riktigt proffsiga filmkänslan med din smartphone med lite kompletterande utrustning.

Kursen riktar sig dels till dig som redan gått första utbildningen, men också till dig som redan känner att du kan grunderna för mobilfilmande och vill vässa dina kunskaper ytterligare.

Upplägget för workshopen:

Pass 1: Förvandla din mobil till en proffskamera
Med appen Filmic Pro kan du förvandla din smartphone till en professionell filmkamera. Appen erbjuder en rad spännande funktioner. Du kan bland annat ställa in skärpedjup, fokus, bländare, ISO och alla andra saker som du hittar i en professionell filmkamera. I workshopens första pass går vi igenom appen steg för steg – och du kommer få en större förståelse för professionellt filmande.

Visste du att en av stjärnregissörens Steven Soderberghs senaste filmer ”High Flying Bird” är filmad med en Iphone och appen Filmic Pro? Appen funkar både till Iphone och Android.

Pass 2: Filma med gimbal
Vill du få till de där riktigt snygga och ”smootha” klippen utan skakningar i dina filmer? Då är en gimbal något för dig. Med en gimbal (en motoriserad bildstabilisator) fäst på din smartphone kommer du ta dina klipp till nästa nivå. I passet går vi igenom olika filmtekniker för en gimbal plus andra tips och tricks.

Pass 3: Ljus och ljud
För att få till den där riktigt proffsiga looken på dina filmer är ljussättning väldigt viktigt. Men det behöver inte vara särskilt dyrt eller komplicerat att få till det. Med kostnadseffektiv utrustning och lite smarta och enkla knep går det att få till ett mycket proffsigt resultat.

Vi går också igenom trådlösa mickar för mobilfilmande och bästa manuella ljudinställningar i appen Filmic Pro.

Pass 4: Filmövning
Utifrån de nyförvärvade kunskaperna från pass 1-3 riggar vi upp och genomför en mer ”uppstyrd” intervju, det vill säga rätt kamerainställningar i Filmic Pro och rätt ljussättning. I passet ingår det också att filma klippbilder till intervjun med hjälp av en gimbal.

Tekniska krav: Iphone 6 och senare eller Samsung S6 och uppåt eller annan motsvarande Androidmodell. Är du osäker hur kompatibel din telefon är? Googla din smartphonemodell och Filmic Pro.

På plats hos er:  Workshopen sker på plats hos er. Jag har med mig extrautrustning i form av gimbals, ljus, mickar och stativ. Det enda ni behöver ha är era Iphones eller Androidtelefoner plus installera appen Filmic Pro. Workshopen kan förstås skräddarsys efter era behov och önskemål. Kan köras mellan 3-6 timmar.

Pris: 10 990 : – (exkl moms) Lathundar och övrig dokumentation ingår i priset.

Omfattning: Upp till tio personer kan delta i utbildningen.

Om kursledaren: Mitt namn är Linus Mattisson och jag har jobbat med digital kommunikation under de senaste 12 åren, både i medie- och kommunikationsbranschen. Jag vann bland annat priset som ”Årets kommunikatör” 2017 och konsultat och föreläst för både stora och små organisationer runt om i hela Sverige, bland annat Ikea, Region Stockholm och PR-byråer.

Låter intressant? Dra iväg ett mejl till content@linusmattisson.se så berättar jag mer!

Vill du också lära sig skapa proffsig film med din smartphone? Boka in en workshop i dag!