Vill du också lära sig skapa proffsig film med din smartphone? Boka in en workshop i dag!

Rörlig bild har exploderat de senaste åren och år 2020 beräknas 80 procent av all internettrafik bestå av video.* Att hantera film kommer att bli ett krav för företag och organisationer som vill nå ut med sina budskap i de digitala ytorna. 

Men det behöver inte vara särskilt svårt eller dyrt! I workshopen ”Skapa proffsig film med mobilen” får du lära dig hur man skapar kostnadseffektivt, enkelt men samtidigt proffsigt rörligt innehåll med bara din mobil.

Deltagarna skapar sina egna filmer genom en kreativ, pedagogisk och rolig workshop (läs mer om upplägget längre ner)

Workshopen riktar sig till dig som ska producera rörligt innehåll för din arbetsgivare eller kunder eller för dina egna digitala ytor.

Workshopen kommer att ge dig en wow-upplevelse – och efteråt kommer du kunna producera eget proffsigt rörligt innehåll. Du kommer att bli eftertraktad!

Omfattning: Max tio deltagare.
Tekniska krav: Iphone eller Android.
På plats hos er:  Workshopen sker på plats hos er. Jag har med mig extrautrustning i form av stativ, mickar och gimbals. Det enda ni behöver ha är era Iphones eller Androidtelefoner. Workshopen kan förstås skräddarsys efter era behov och önskemål. Kan köras mellan 3-6 timmar. Kontakta mig för mer information längre ner.

Upplägget för workshopen

Pass 1: Varför använda rörlig bild? 
I kursens första pass går jag igenom styrkorna med rörlig bild: Vad är det för innehåll som lämpar sig för video? Hur fångar du tittarna på en gång? Och hur bygger du upp dramaturgin? Det blir också en genomgång av den utrustning vi kommer att använda under workshopen.

Pass 2: Film- och intervjuteknik 
För att rörligt innehåll ska bli levande och intressant måste man jobba med spännande klippbilder och låta människor komma till tals. Men hur gör man det? I det här passet får du lära dig hur du utnyttjar din smartphones kamera på bästa sätt och hur man intervjuar och pratar med människor för rörligt innehåll. Men också hur du själv blir spännande och intressant framför kameran. Plus att vi går igenom spännande appar för social video, bland hur man textar snyggt i video.

Pass 3: Filmuppgift del 1
Utifrån de nyförvärvade kunskaperna i pass 1 och 2 är det dags för kursens filmuppgift! Gruppen delas in i smågrupper som tar sig an filmövningen som bland annat består av filmad intervju, klippbilder för filmen samt användning av de andra spännande funktionerna som smartphonekameran erbjuder.

Pass 4: Filmuppgift del 2
Tillsammans redigerar vi vårt material direkt i telefonen steg för steg. Passet innehållet en rad smarta och proffsiga redigeringsknep. Dessutom visar jag hur du jobbar med undertexter och musik för video. Andra delen av passet får ni låta kreativiteten flöda och finputsa era filmer. Varje deltagare redigerar sin egen film direkt i telefonen.

Pass 5: Genomgång och analys 
I workshopens sista pass går vi tillsammans igenom era filmer och analyserar dem. Du kommer bli överraskad vilket proffsigt rörligt material du har lärt dig att skapa under workshopen! Dessutom berättar jag om publicering och paketering av rörligt innehåll i de digitala ytorna och hur du lockar tittare till Facebook, Instagram och Youtube. Plus hur ni kan skapa en intressant livesändning i de sociala kanalerna.

Sen redigerar vi tillsammans materialet direkt i telefonerna. Bild från workshop med kommunikationsenheten på Örebro universitet.

Intervjuteknik är en central del av utbildningen. Att kunna få folk att prata framför kameran helt enkelt. Här på plats hos pr-byrån Four PR.

Sagt om workshopen:

”Mycket bra upplägg på utbildningen som gett oss helt nya möjligheter. Och vi hade så kul!”
– Monica Klingborg, kommunikationschef Falkenbergs kommun

”Det var superkul, effektivt och hands-on. Så taggad för att jobba mer med rörligt material Rekommenderas varmt.”
– Theresa Schedvin, kommunikatör Mariestads kommun

”Alla var supernöjda efter workshopen!”
– Emma Sellbrink, kommunikationsstrateg Hultsfreds kommun

Mycket inspirerande! Så mycket vi lärde oss på bara en dag. Här ska filmas!
– Linda Holst, kommunikatör Svedala kommun

Om kursledaren: Mitt namn är Linus Mattisson och jag har en lång bakgrund som journalist, men jobbar i dag som digital kommunikatör och har egen digital konsultverksamhet. Jag har stor erfarenhet både framför och bakom kameran. Jag ligger bakom flera lyckade och uppmärksammade satsningar inom sociala medier de senaste åren och utsågs nyligen till ”Årets kommunikatör” och anlitas flitigt som föreläsare inom området. Läs mer här på linusmattisson.se

Intresserade? Kontakta mig här för mer information om kostnad och upplägg för workshopen – eller slå mig en signal på 072-006 20 12 så berättar jag mer!

    *Rapport från Cisco Systems