Jag fick ta emot priset under en bankett på restaurangen K-märkt på Östermalm.
Bild: Maria Andreasson

På onsdagskvällen ropades mitt namn ut som ”Årets kommunikatör” inom offentlig sektor 2017! Jag tog emot priset under en bankett på restaurangen K-märkt i samband med konferensen Publikom.  Motiveringen lyder bland annat: ”Med berättelsen och smartphonen i fokus har Linus Mattisson med små medel skapat stort genomslag med sin digitala kommunikation för Örebro kommun.” 

Självklart superroligt att vinna det här fina priset! Samtidigt som jag blev överraskad, med tanke på de övriga nominerades fina kommunikationsarbete för sina respektive organisationer. Men jag ser priset som ett kvitto på vårt fina arbete med de sociala kanalerna de senaste åren, bland annat Årets mest engagerande kommun på Facebook tre år i rad, ett av årets mest virala inlägg på Facebook 2017, superpopulära Instagramkontot Tillbakablick Örebro och att vi använder Snapchat för att nå de yngre målgrupperna. Våra sociala kanaler har blivit några av våra viktigaste kommunikationskanaler. Och även då förstås viktiga nyhetskanaler för våra medborgare.

Vi har lyckats med att både informera och underhålla med den digitala rörliga berättelsen i fokus. Samtidigt som jag haft ett hundraprocentigt förtroende från min arbetsgivare sen dag ett. De har trott på mina idéer på hur man utveckla och vässa den digitala kommunikationen på olika sätt – vilket har varit nyckeln till våra framgångar de senaste åren.

Nu är det bara att blicka framåt mot nya mål och utmaningar! Jag har flera spännande idéer som jag hoppas att vi kan realisera framöver.

Jag erbjuder också flera spännande föreläsningar och workshops för den egna konsultverksamheten, bland annat workshopen ”Skapa proffsig film – med din smartphone” och skräddarsydda föreläsningar. Läs mer om det här på min hemsida under rubriken ”Mina tjänster”

Kul att flera olika medier valde att uppmärksamma mitt pris:

Nerikes Allehanda – ”Örebroare Årets kommunikatör”  

Aftonbladet –”Örebroare utsedd till Årets kommunikatör”

Örebrokuriren – Linus Mattisson vann Årets kommunikatör – ”kul och hedrande att vinna priset”

/Linus