Fick i slutet av förra veckan reda på att jag är nominerad till priset Megafonen 2017, årets kommunikatör. Megafonen delas ”årligen ut till den kommunikatör eller representant för en offentlig organisation som särskilt bidragit till goda resultat kring verksamhetens kommunikations/informationsuppdrag. Särskild hänsyn tas till nyskapande kommunikation som givit goda resultat och/eller gott ledarskap inom ramen för uppdraget.”

Självklart superkul att vara nominerad med tanke på att mitt uppdrag som digital kommunikatör handlar om just nyskapande kommunikation.

Motiveringen lyder:

”Vad har Justin Bieber, Kim Kardashian och Örebro kommun gemensamt? Jo, de har alla toppat MTV:s nyhetsflöde på Facebook. Med berättelsen och smartphonen i fokus har Linus Mattisson med små medel skapat stort genomslag med sin digitala kommunikation för Örebro kommun. Han ligger bakom ett av Sveriges mest virala FB-inlägg 2017 (1,2 miljoner visningar), med Instagramkontot Tillbakablick Örebro har han använt arkivbilder från Örebros stadsarkiv och växlat mellan hur det ser ut idag. Den yngre generationen nås också via Snapchat genom att snappa enkla mellanmålsrecept. Han lyckas med att få ut ett budskap som folk kan ta till sig trots en bild av att en kommun kan vara stel och grå.”

En riktigt trevlig motivering som vittnar om det jag tycker är viktigast: Nämligen att skapa ett värde för våra användare, närmare bestämt örebroarna. Instagramkontot Tillbakablick Örebro är ett bra exempel på det, men också att Örebro troligtvis blir Sveriges mest engagerande kommun på Facebook för tredje året i rad – vilket visar på att vi skapar innehåll som går hem i stugorna. Att vi både kan informera, roa och underhålla i de sociala kanalerna och digitala ytorna.

Priset delas ut i samband med tvådagarskonferensen Publikom i Stockholm om lite mindre än två veckor, där bland annat Per Schlingman och Troed Troedsson kommer att föreläsa. Sjävklart superkul att få vara på plats och nätverka med kollegor från hela landet. Sen får vi se hur det går med priset för egen del – men att vara nominerad är ett pris i sig.

Kul att min tidigare arbetsgivare NA valde att uppmärksamma nomineringen.

/Linus