Måste förstås passa på att uppmärksamma att sociala medier-experten och Bonnierchefen Frida Boisen hyllade Örebro kommuns arbete med sociala medier i torsdagens avsnitt av Gomorron Sverige där det diskuterades sociala medier i offentlig sektor.

Skärmdump: Svt

Skärmdump: Svt

På den direkta frågan vilka som är bäst i Sverige svarar Boisen: Örebro kommun.
Hon valde också att visa upp vårt FB-inlägg om Trygghetstelefonen från förra fredagen som fick bra spridning. Inlägget nådde närmare 60 000 personer, hade 500 likes och 640 delningar. Notera hur programledaren skrattar lite när Boisen läser upp texten till FB-inlägget. Det är viktigt att kunna skriva med glimten i ögat, även om det är offentlig verksamhet som är avsändaren.

trygghetstelefonen1

Extra kul förstås att det är just Frida Boisen som ger oss beröm för vårt arbete med sociala medier eftersom hon är lite av en sociala medier-guru i Sverige, bland annat efter ha vunnit priset ”Best use of social media” på tidningsvärldens Oscarsgala INMA Awards i San Francisco 2014 och släppt boken ”Digital Succé – så lyckas du med sociala medier”

Så kika gärna här 1 timme och 22 minuter in i programmet och 1 timme och 25 minuter in i programmet.

/Linus